Botë

Bideni do t'i japë 400 milionë maska falas për qytetarët amerikanë

Foto: AP
 

Administrata Biden do të fillojë të vërë në dispozicion 400 milion maska ​​​​N95 falas për banorët e SHBA-së duke filluar nga java e ardhshme, tani që zyrtarët federalë po theksojnë mbrojtjen e tyre më të mirë kundër variantit Omicron të COVID-19.

Shtëpia e Bardhë njoftoi të mërkurën se maskat do të vijnë nga Stoku Kombëtar Strategjik i Qeverisë, i cili ka në dorë më shumë se 750 milionë maska ​​shumë mbrojtëse. Maskat do të jenë të disponueshme për marrje në farmaci dhe qendra shëndetësore komunitare në të gjithë vendin. Ata do të fillojnë dërgimin këtë javë për shpërndarje duke filluar nga fundi i javës së ardhshme, ka bërë të ditur Shtëpia e Bardhë.