Botë

Në Greqi, gjobë 50-euroshe për qytetarët mbi 60 vjeç të pavaksinuar

 

Greqia ka vendosur që nga sot të gjobisë të gjithë personat mbi 60 vjeç që nuk janë t vaksinuar për COVID-19, ndërkohë që ata duhet të paguajnë çdo muaj nga 100 euro deri në momentin që imunizohen, njoftoi agjencia AP.

Vendimi i Greqisë vjen pasi imunizimi në shkallë vendi është nën mesataren e BE-së dhe për shkak të rritjes së numrit të pacientëve që po kërkojnë shtrim nëpër spitale.