Botë

Familjet e ndara në kufi, tani përballen me përpjekjet për zhvatje

Familjet emigrante kalojnë ujërat e Romas në Teksas më 24 mars 2021

Për gruan 30-vjeçare nga Hondurasi, më e keqja dukej se kishte mbaruar. Ajo u ribashkua me të birin 6-vjeçar, me të cilin ishte ndarë nën administratën Trump. Ajo po punon në ndërtim në Karolinën e Veriut. Dhe avokatët po negocionin një pagesë për familjen në vlerë që do të shpaguante kohën e ndarjes.

 

Nuk është e qartë nëse familjet do të marrin para nga qeveria amerikane. Negociatat për zgjidhjen e kërkesave për dëme përfunduan mes zemërimit politik mbi pagesat që shpërthyen pas një raporti në “Wall Street Journal” se Departamenti i Drejtësisë po konsideronte 450,000 dollarë për një person për të kompensuar vuajtjet - ose 900,000 dollarë për një prind dhe fëmijë

Për gruan 30-vjeçare nga Hondurasi, më e keqja dukej se kishte mbaruar. Ajo u ribashkua me të birin 6-vjeçar, me të cilin ishte ndarë nën administratën Trump. Ajo po punon në ndërtim në Karolinën e Veriut. Dhe avokatët po negocionin një pagesë për familjen në vlerë që do të shpaguante kohën e ndarjes.

Por raportet për ato negociata kanë krijuar një shqetësim të ri: përpjekjet për zhvatje që rrjedhin nga besimi i gabuar se ajo mori një pagesë të madhe. Familja e saj tashmë ka marrë kërkesa për 5,000 dollarë në muaj.