Botë

Kryesfida ekonomike e Bidenit: Gjetja e punëtorëve dhe e mallrave

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka hyrë në vitin zgjedhor të mesmandatit, i vendosur për të trajtuar atë që ekonomistët e quajnë problem “furnizimi” – nuk ka mjaft punëkërkues apo mallra që të përmbushen nevojat e vendit.

 

Ky është edhe problem politik. Mospërputhja ka lënë nën hije rritjen e fortë dhe normën e papunësisë prej 3.9% të arritur gjatë vitit të parë të Bidenit, një lloj i performancës që zakonisht do të ndihmonte presidentin dhe demokratët e Kongresit të tërheqin votuesit në zgjedhjet e mesmandatit

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka hyrë në vitin zgjedhor të mesmandatit, i vendosur për të trajtuar atë që ekonomistët e quajnë problem “furnizimi” – nuk ka mjaft punëkërkues apo mallra që të përmbushen nevojat e vendit.

Ky është edhe problem politik. Mospërputhja ka lënë nën hije rritjen e fortë dhe normën e papunësisë prej 3.9% të arritur gjatë vitit të parë të Bidenit, një lloj i performancës, që zakonisht do të ndihmonte presidentin dhe demokratët e Kongresit të tërheqin votuesit në zgjedhjet e mesmandatit. Kjo e ka shtyrë Bidenin të përpiqet të shfaqë sukseset ekonomike, ndërsa përpiqet të kundërshtojë kritikat republikane se politikat e tij kanë nxitur inflacionin.