Botë

Rusia në pritje të përgjigjes së Amerikës

 

Javën e kaluar Moska paraqiti projekt-dokumentet duke kërkuar që NATO-ja ta mohojë anëtarësimin e Ukrainës dhe shteteve të tjera ish-sovjetike, dhe t’i anulojë vendosjet ushtarake të aleancës në Evropën Qendrore dhe Lindore

Kremlini të premten ka thënë se po pret nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës t’i përgjigjet deri në muajin e ardhshëm kërkesës së Moskës për garanci sigurie që pengojnë zgjerimin e NATO-s në Ukrainë.

Presidenti rus, Vladimir Putin, i ka kërkuar Perëndimit të enjten që “menjëherë” të përmbushë kërkesën e Rusisë, duke e akuzuar SHBA-në dhe aleatët e saj për mbajtjen e një pranie ushtarake “në prag të shtëpisë sonë”.