Botë

J&J, Sinopharm e Sputnik V më pak efektive kundër Omicronit, zbulon studimi

Foto: AP
 

Vaksinat kundër COVID-19 të prodhuesit amerikan Johnson & Johnson, Sinopharm të Kinës si dhe ajo Sputnik V e Rusisë, nuk kishin asnjë aktivitet neutralizues kundër variantit Omicorn të koronavirusit, sipas një studimi të fundit.

Studimi i kryer nga Humabs Biomed SA, një njësi e Vir Bioteknologjisë (VIR.O) dhe Universiteti i Uashingtonit, ndër të tjera krahasoi aktivitetin e disa vaksinave dhe trajtimeve të përdorura gjerësisht kundër COVID-19 ndaj Omicronit dhe kundër virusit origjinal, lloji i zbuluar për herë të parë në Kinë.