Botë

Britania me “plan B” për ta luftuar Omicronin

Foto: AP
 

Kryeministri britanik, Boris Johnson, vendosi të mërkurën kufizime më të ashpra për COVID-19 në Angli, duke urdhëruar njerëzit të punojnë nga shtëpia, të mbajnë maska ​​​​në vende publike, dhe të përdorin leje vaksinash për të ngadalësuar përhapjen e variantit të koronavirusit, Omicron.

I minuar nga akuzat se stafi i tij festoi në Downing Street gjatë një bllokimi për Krishtlindje vitin e kaluar, Johnson ka thënë se Omicroni po përhapet me shpejtësi dhe se ai nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të kalonte në "Planin B" ndërsa fillon një program përforcues vaksinash.