Botë

Bosnja arreston pesë të dyshuar për krime lufte

 

Agjencia për Hetime dhe Mbrojtje e Bosnje e Hercegovinës (SIPA) tha se pesë ish-ushtarë janë arrestuar në Sarajevë, nën dyshimet se kanë kryer krime kundër civilëve serbë, që ishin të burgosur gjatë luftës në Bosnjë më 1992-1994.

Përmes një deklarate, SIPA tha më 7 dhjetor se të paktën tetë civilë ishin vrarë dhe mbi 100 të tjerë ishin plagosur nga pesë ushtarët, që po akuzohen për burgosje të paligjshme, torturë, abuzim, punë të detyrueshme, keqtrajtim fizik dhe mendor, si dhe vrasje.