Botë

Barbadosi bëhet republika më e re në botë

 

Barbadosi ka larguar zyrtarisht Mbretëreshën Elizabeta II nga kreu i shtetit dhe është bërë republikë në një ceremoni në kryeqytetin Bridgetown.

Sandra Mason është betuar si presidente në një ceremoni në mesnatë që koincidoi me 55-vjetorin e pavarësisë së shtetit.