Botë

Bideni kufizon udhëtimet nga Afrika e Jugut dhe shtatë vende të tjera

Foto: AP
 

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka njoftuar se SHBA-ja do të kufizojë udhëtimin nga Afrika e Jugut dhe shtatë vende të tjera duke filluar nga e hëna, për shkak të shfaqjes së variantit të ri të COVID-19, të cilin Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) e ka quajtur Omicron.

Duke vepruar sipas këshillave të ekspertit më të lartë të vendit për sëmundjet infektive, mjeku, Anthony Fauci, dhe Qendrave të SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, administrata e Bidenit do të kufizojë udhëtimet nga Afrika e Jugut, Botsvana, Zimbabve, Namibia, Lesoto, Eswatini, Mozambiku dhe Malavi.