Botë

Lidhja e amerikanes me familjen afgane

Ushtarët amerikanë i thërrisnin ata “djemtë e Karolinës”. Ata i kthyen fermat në zonë lufte duke i rrezikuar jetët e tyre për programin që ajo ndërtoi, duke shprehur besimin e saj se diçka e thjeshtë si pemët e mollës mund ta ndryshojnë botën.

 

Clarin organizoi për ushtrinë amerikane ta merrte ekipin e saj në autokolona në zona të largëta që t’i trajnojnë fermerët, duke i fuqizuar afganët që t’ia mësojnë njëri-tjetrit aftësitë. Ata hapën edhe kanale për të siguruar ujë të pastër

Ushtarët amerikanë i thërrisnin ata “djemtë e Karolinës”. Ata i kthyen fermat në zonë lufte duke i rrezikuar jetët e tyre për programin që ajo ndërtoi, duke shprehur besimin e saj se diçka e thjeshtë si pemët e mollës mund ta ndryshojnë botën.

Afganët e arsimuar universitarë kanë ndihmuar që toka në një rajon të varfër të Afganistanit Lindor, e goditur nga thatësira, të kthehet në kopshte dhe pemishte të gjelbëruara që ende ushqejnë familjet vendase sot.