Botë

Punëtorët bullgarë protestojnë ndaj certifikatave të detyueshme të vaksinimit

FOTO: AP
 

Me mijëra pronarë restorantesh, kuzhinierë, kamerierë dhe baristë i kanë vërshuar rrugët e qyteteve më të mëdha të Bullgarisë, në protestën ndaj vendimit të Qeverisë për ta bërë të detyrueshëm posedimin e certifikatave të vaksinimit kundër COVID-19 për hyrje në ambientet e brendshme të lokaleve.

Shoqatat e restoranteve dhe hotelerisë e organizuan protestën, duke i cilësuar certifikatat si joadekuate dhe diskriminuese.