Botë

Gjermania paralajmëron kundër patrullimit të grupeve djathtiste në kufi me Poloninë

FOTO: AP
 

Zyrtarët gjermanë të sigurisë paralajmëruan grupet e së djathtës ekstreme që të mos ndërmarrin patrullime përgjatë kufirit lindor të vendit me Poloninë, në kohën e rritjes së numrit të emigrantëve që e kalojnë ilegalisht këtë pikë kufitare.

Grupet ekstremiste, përfshirë djathtistët “Third Way” dhe “Free Saxons”, shfrytëzuar mediat sociale me qëllim të rekrutimit të njerëzve për patrullime.