Botë

Lideri i puçit në Sudan: Ushtria mori pushtetin për të parandaluar luftën civile

 

Lideri prapa puçit në Sudan, gjenerali Abdel Fattah al-Burhan, ka thënë se ushtria ka marrë kontrollin e vendit të hënën për të parandaluar “luftën civile”, raporton BBC.

Ai ka shtuar se kryeministri Abdalla Hamdok është duke u mbnajtur në shtëpinë e gjeneralit “për sigurinë e tij” dhe do të lejohet së shpejti të shkojë në shtëpi.