Botë

Rusëve u kërkohet të rrinë në shtëpi pas ngritjes së rasteve

Foto: AP
 

Samara ishte në mesin e të parave prej 85 rajoneve të Rusisë ku njerëzve u është kërkuar që të mos dalin pa ndonjë nevojë urgjente nga shtëpia, pas konfirmimit të rekordit të rasteve ditore me koronavirus.

Rreth 1200 raste janë regjistruar brenda 24 orëve të fundit në rajon. Është shifra më e lartë prej fillimit të pandemisë së koronavirusit. Presidenti Vladimir Putin ka urdhëruar të mos punohet ndërmjet 30 tetorit dhe 7 nëntorit.