Botë

Fëmijët e traumatizuar nga Policia amerikane

 

Royal Smart mban mend çdo detaj: ndjesinë e prangave në kyçet e tij. Paniku që e kapi kur e sollën në errësirën e marsit të ftohtë, duart e ngritura dhe para një grumbulli policësh që ia kishin drejtuar revolet. Ishte tetëvjeçar.

As ai apo ndonjë familjar tjetër nuk ishte arrestuar në shtëpinë e tyre në South Side të Chicagos para dy vjetësh kur policia me urdhërbastisjeje po kërkonte armë të jashtëligjshme, të cilat aty nuk i gjeti.