Botë

Serbia lanson pjesërisht certifikatat për COVID-19

 

Serbia ka lansuar certifikatat e COVID-19, që do të kërkohen në mjedise të brendshme pas orës dhjetë të natës në përpjekje për të frenuar numrin e rasteve me koronavirus në shtetin fqinj. Serbia për javë me radhë ka regjistruar mijëra raste dhe rreth pesëdhjetë të vdekur në ditë në vendin prej shtatë milionë banorësh, ku gjysma e të rriturve janë vaksinuar me dy doza.

Mijëra të tjerë kanë marrë edhe dozën e tretë të vaksinës. Autoritetet kanë bërë të ditur se gjatë së shtunës janë regjistruar shtatë mijë raste të reja infeksioni dhe 60 raste fatale nga COVID-19. Serbia ka konfirmuar një milionë raste me koronavirus prej fillimit të pandemisë dhe rreth dhjetë mijë vdekje.