Botë

Numër rekord emigrantësh të kapur në kufirin SHBA-Meksikë në 12 muajt e fundit

 

SHBA thotë se më shumë se 1.7 milionë emigrantë janë arrestuar përgjatë kufirit të saj me Meksikën në 12 muajt e fundit – numri më i lartë i regjistruar ndonjëherë.

Më shumë se një milion prej tyre u dëbuan në Meksikë ose vendet e tyre të lindjes, sipas të dhënave nga Dogana e SHBA-së dhe Mbrojtja e Kufirit.