Botë

Lira turke vazhdon të bjerë pas uljes së normave të interesit

FOTO: AP
 

Lira turke vazhdoi të bjerë dhe arriti një rekord të ulët kundrejt dollarit amerikan të premten, një ditë pasi Banka Qendrore uli ndjeshëm normat e interesit. Ishte një tjetër goditje pasi një mbikëqyrës financiar global e vendosi Turqinë në një listë të vendeve që do të monitorohen për pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit.

Lira ra në nivelin më të ulët historik prej 9.66 kundrejt dollarit të premten herët përpara se të vendosej në rreth 9.61 kundrejt monedhës amerikane. Lira ka humbur më shumë se 20% të vlerës së saj që nga fillimi i vitit.