Botë

Pfizeri thotë se vaksina anti-COVID është mbi 90% efektive në fëmijët 5-9 vjeç

 

Dozat e vaksinës së Pfizerit për COVID-19 duken të sigurta dhe gati 91% efektive në parandalimin e infeksioneve simptomatike tek fëmijët 5 deri në 11 vjeç, sipas detajeve të studimit të publikuara të premten, ndërsa SHBA konsideron hapjen e vaksinimit për atë grupmoshë.

Vaksinimi mund të filloj në fillim të nëntorit nëse rregullatorët japin miratimin.