Botë

Me anë të padisë, Trumpi synon fshehjen e të dhënave mbi 6 janarin

Foto: AP
 

Padia e ish-shefit të Shtëpisë së Bardhë ngritur kundër Arkivit Kombëtar dhe Komitetit hetues ishte e pritshme – meqë ai kishte thënë edhe më herët se do t’i sfidonte hetimet. Për më tepër kishte udhëzuar ish-ndihmësin e tij, Steve Bannon, që të mos u përgjigjej thirrjeve për dëshmi. Kjo mosbindje mund t’i kushtojë Bannonit me përndjekje kriminale

Ish-presidenti amerikan, Donald Trump, ka bërë përpjekje për bllokimin e zbardhjes së dokumenteve të ndërlidhura me sulmin në ndërtesën e Capitolit para Komitetit të Dhomës së Përfaqësuesve që po i heton ngjarjet e 6 janarit, duke e sfiduar vendimin fillestar të Joe Bidenit për shfuqizimin e privilegjit ekzekutiv.

Në padinë federale, ish-presidenti ka bërë të ditur se kërkesa e adresuar nga Komiteti gjatë gushtit ishte “pothuajse e pakufizuar në fushëveprim” dhe shënjestronte shumë të dhëna që nuk kishin ndërlidhje me ngjarjen.