Botë

Magjistarit të Zelandës së Re i shkëputet kontrata pas dy dekadash shërbimi

 

Magjistari zyrtar i Zelandës së Re, ndoshta i vetmi magjistar i caktuar nga një shtet në botë, është hequr nga lista e pagave publike, duke shënuar fundin e një trashëgimie 23-vjeçare.

Magjistari, emri i vërtetë i të cilit është Ian Brackenbury Channell, 88 vjeç, ishte kontraktuar në këshillin e qytetit të Christchurch për dy dekadat e fundit për të promovuar qytetin përmes "akteve të magjistarisë dhe shërbimeve të tjera të ngjashme me magjistarët", me një kosto prej 16,000 dollarë në vit. Ai është paguar në total 368,000 dollarë.