Botë

Shefi i policisë britanike jep dorëheqje pas komenteve për sjelljen e grave në rrugë

Foto: AP
 

Një shef i policisë britanike dha dorëheqje të enjten pasi u bë shkak i një proteste pas komenteve që ai bëri për mënyrën se si gratë duhet të sillen në "rrugë" kur foli për rrëmbimin, përdhunimin dhe vrasjen e një gruaje nga një oficer policie.

Philip Allott dha dorëheqjen si komisar i policisë, zjarrit dhe krimit në Yorkshire të Veriut pasi u akuzua për mizogji dhe fajësim të viktimës nga komentet që bëri në një intervistë në radio pas dënimit të oficerit të policisë në Londër, Wayne Couzens.