Botë

Terror dhe turizëm në Xinjiangun e ujgurëve në Kinë

Terrori është dëshmuar edhe në Kashgar, ku një xhami u shndërrua në një kafene dhe një pjesë e një tjetre është kthyer në një tualet turistik

(AP) - Rrethoja me gjemba që dikur rrethonte ndërtesat publike në rajonin veriperëndimor të Kinës, Xinjiang, pothuajse është hequr krejtësisht.

 

Autoritetet kineze kanë zvogëluar shumë nga aspektet më drakoniane dhe të dukshme të shtetit policor të teknologjisë së lartë të rajonit. Paniku që kaploi rajonin disa vjet më parë është zbutur në mënyrë të konsiderueshme dhe një ndjenjë normaliteti po kthehet ngadalë përsëri. Por, nuk ka dyshim se kush sundon, dhe dëshmitë e terrorit të katër vjetëve të fundit janë kudo

(AP) - Rrethoja me gjemba që dikur rrethonte ndërtesat publike në rajonin veriperëndimor të Kinës, Xinjiang, pothuajse është hequr krejtësisht.

Nuk shihen gjithashtu as uniformat e shkollës së mesme të kamuflazhit ushtarak dhe transportuesit e blinduar të personelit që gjëmonin rreth atdheut të ujgurëve. Nuk ka më as kamera vëzhgimi që dikur zhbironin si zogj nga shtyllat dhe sirena të tmerrshme vajtuese në qytetin e lashtë të Rrugës së Mëndafshit në Kashgar.