Botë

“Sputniku” i Rusisë po e shtrembëron opinionin publik në Ballkan

Pjesa më e madhe e serbëve besojnë se Rusia dhe Kina janë partnerët më të rëndësishëm ekonomikë të vendit.

 

Megjithëse Serbia ka marrëdhënie të forta me Evropën Perëndimore, pjesa më e madhe e serbëve e konsiderojnë Rusinë si partnerin më të afërt. Kjo kryesisht ndodh për shkak të narrativit që e proklamojnë mediat e financuara nga Kremlini, si Sputnik, që dominojnë gjithandej

Pjesa më e madhe e serbëve besojnë se Rusia dhe Kina janë partnerët më të rëndësishëm ekonomikë të vendit.

Por ç’është e vërteta, Serbia mbi dy të tretën e tregtisë së saj e kryen me vendet e Bashkimit Evropian. Përderisa Evropa Perëndimor numëron hisenë më të madhe të investimeve të huaja në Serbi.