Botë

Sindroma Havana zgjerohet më tej pas evakuimit të zyrtarit të CIA-s nga Serbia

 

CIA evakuoi një zyrtar inteligjence që shërbente në Serbi javët e fundit, që vuante nga dëmtime serioze të ngjashme me sulmet neurologjike të njohura si Sindroma Havana, sipas zyrtarëve amerikanë.

Incidenti në Ballkan, është i fundit që zyrtarët e kanë përshkruar si zgjerim të vazhdueshëm të sulmeve ndaj spiunëve dhe diplomatëve amerikanë të dërguar jashtë vendit, nga sulmues të panjohur duke përdorur atë që zyrtarët qeveritarë dhe shkencëtarët dyshojnë se është një lloj i drejtimit të burimit të energjisë.