Botë

Nivel i lartë drogash në lumin anglez si pasojë e urinimit në vende publike gjatë një festivali

Foto: CNN
 

Urinimi në vend publike gjatë Festivalit Glastonbury bëri që droga ilegale të futen në një lumë që kalon nëpër zonën e famshme Somerset në jugperëndim të Anglisë, duke dëmtuar potencialisht kafshët e egra, sipas një studimi të ri.

Studiuesit në Universitetin Bangor në Uells zbuluan nivele të larta të kokainës dhe drogës “MDMA” (ekstazi) në lumin Whitelake, i cili kalon nëpër Fermën Worthy, ku festivali muzikor jashtëzakonisht i popullarizuar zakonisht mbahet me më shumë se 200,000 pjesëmarrës.