Botë

Rikthimi post-Merkel i ideologjive gjermane

Në atë që mund të rezultojë të jetë fjalimi i saj i fundit në Bundestag, javën e kaluar, kancelarja gjermane, Angela Merkel, u bëri thirrje votuesve që ta votonin Armin Laschetin për të qenë pasardhësi i saj si udhëheqës i partisë Unioni Kristiandemokrat (CDU). Për Merkelin si kancelarë, të fliste hapur për hesape partiake nga foltorja e parlamentit ishte e pazakontë, vlerëson Adam Tooze, kolumnist i revistës “Foreign Policy”.

 

“Nën Merkelin nga viti 2005, ajo marrëveshje anormale u bë normë. Nuk ka qenë mirë as për CDU-në dhe as për SPD-në”, shkruan Adam Tooze, kolumnist i revistës “Foreign Policy” dhe drejtor i Institutit Evropian në Universitetin Columbia. “Por ndërsa Merkel përgatitet të largohet nga skena e politikës gjermane, ndarja ideologjike e shtypur e Gjermanisë, është kthyer. Ajo tashmë e ka formësuar fushatën; së shpejti mund të formësojë fatin e Evropës”

Në atë që mund të rezultojë të jetë fjalimi i saj i fundit në Bundestag, javën e kaluar, kancelarja gjermane, Angela Merkel, u bëri thirrje votuesve që ta votonin Armin Laschetin për të qenë pasardhësi i saj si udhëheqës i partisë Unioni Kristiandemokrat (CDU). Për Merkelin si kancelarë, të fliste hapur për hesape partiake nga foltorja e parlamentit ishte e pazakontë, vlerëson Adam Tooze, kolumnist i revistës “Foreign Policy”.

Shenjë dëshpërimi