Botë

Kriza me nëndetëse: Johnsoni i ofron bashkëpunim Macronit

 

Në bisedën telefonike të zhvilluar të premten “me kërkesë të Londrës”, pallati presidencial në Paris ka njoftuar se kryeministri britanik ka shprehur gatishmëri që të rivendosë linjat e bashkëpunimit midis Francës dhe Mbretërisë së Bashkuar, “në përputhje me vlerat dhe interesat e përbashkëta (klimën, rajonin e Indo-Paqësorit, luftën kundër terrorizmit dhe çështjet e tjera)”

Kryeministri britanik, Boris Johnson, i ka propozuar të premten presidentit francez, Emmanuel Macron, “ripërtëritjen e bashkëpunimit mes Parisit dhe Londrës”, pas shpërthimit të krizës madhore diplomatike rreth nëndetëseve, ka njoftuar pallati presidencial Elysee, pas bisedimeve të mbajtura mes dy krerëve.

Në bisedën telefonike të zhvilluar të premten “me kërkesë të Londrës”, Elysee ka njoftuar se Johnsoni ka shprehur gatishmëri që të rivendosë linjat e bashkëpunimit midis Francës dhe Mbretërisë së Bashkuar, “në përputhje me vlerat dhe interesat e përbashkëta (klimën, rajonin e Indo-Paqësorit, luftën kundër terrorizmit dhe çështjet e tjera)”, ka raportuar “Al-Jazeera”.