Botë

Gjermania pas Angela Merkelit

Votuesit amerikanë priren që t’i parapëlqejnë ndryshimet. Është rëndom vështirë që ndonjëra prej partive të mëdha ta kontrollojë Shtëpinë e Bardhë për më shumë se dy mandate të njëpasnjëshme dhe partia e presidentit zakonisht has në telashe gjatë zgjedhjeve të mesmandatit.

 

Qeverisja gjashtëmbëdhjetëvjeçare e kancelares gjermane është afër fundit. Por kush do ta pasojë?

Votuesit amerikanë priren që t’i parapëlqejnë ndryshimet. Është rëndom vështirë që ndonjëra prej partive të mëdha ta kontrollojë Shtëpinë e Bardhë për më shumë se dy mandate të njëpasnjëshme dhe partia e presidentit zakonisht has në telashe gjatë zgjedhjeve të mesmandatit.

Politika në Gjermani – vend ky që do të dalë në votime këtë të diel – është ndryshe.