Botë

Të ngrirë në mes të malit – emigrantët bjellorusë ndalohen në kufirin polak

 

Dhjetëra emigrantë bjellorusë kanë mbetur të izoluar në malet e Polonisë, duke tentuar të largohen ilegalisht nga vendi i tyre. Afër kufirit mes Bjellorusisë dhe Polonisë, janë gjetur emigrantë në një pyll, nën temperatura të akullta, derisa bëhet e ditur për katër të vdekur.

Anëtarët e Polonisë, Letonisë dhe Lituanisë në BE, kanë shpallur "gjendje të jashtëzakonshme", për mijëra njerëzit që po përpiqen të largohen nga Bjellorusia.