Botë

Pa gjasa në zgjedhje, e djathta ekstreme do të ndikojë në të ardhmen gjermane

Premtuan se gjah i tyre do të ishin elitat. Vunë në dyshim nevojën për memorialin e Holokaustit në Berlin dhe refugjatët i quajtën “vajza të mbuluara” dhe “burra me thika”.

 

Në zgjedhjet e ardhshme parlamentare, “Alternativa për Gjermaninë” e së djathtës ekstreme nuk do të jetë forcë në Bundestag, por partia është siguruar se do të ketë një rol në formimin e të ardhmes së shtetit

Premtuan se gjah i tyre do të ishin elitat. Vunë në dyshim nevojën për memorialin e Holokaustit në Berlin dhe refugjatët i quajtën “vajza të mbuluara” dhe “burra me thika”.

Katër vjet më parë “Alternativa për Gjermaninë” (AfD) arriti në Parlamentin gjerman si top shkatërrues. Ishte partia e parë e krahut të djathtë ekstrem që siguronte një vend në zemrën e demokracisë gjermane që prej Luftës së Dytë Botërore. Ishte tërmet politik në një shtet që dikur kishte përjetuar ngritjen e partisë naziste të Hitlerit, kur mori pushtetin në zgjedhjet e lira.