Botë

Trumpi padit mbesën për publikim të dokumenteve financiare

 

Ish-presidenti amerikan, Donald Trump, ka paditur mbesën e tij dhe gazetën “New York Times” lidhur me artikullin e vitit 2018, në të cilin ai akuzohej për përfshirje në skema të dyshimta të taksave.

Padia e dorëzuar në New York e akuzon Mary Trumpin dhe tre gazetarët për përfshirje në një skenar tinëzar rreth sigurimit të dokumenteve sekrete. Në padi thuhet gjithashtu se mbesa 56-vjeçare e Trumpit ka shkelur marrëveshjen që ia ndalonte publikimin e dokumenteve. Ajo ka konfirmuar se është burimi kryesor i memoareve të publikuara në vitin 2020.