Botë

Australianët të zemëruar me Aukusin, po e konsiderojnë si “Kali i Trojës”

 

Krijimi i paktit të sigurisë mes Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Britanisë së Madhe dhe Australisë, i bërë publik të mërkurën, ka shkaktuar zemërim edhe në Australi.

Përmes këtij pakti të quajtur ndryshe “Aukus”, i mundësohet Australisë që të ndërtojë nëndetëse nukleare duke përdorur teknologjinë e ofruar nga SHBA-ja dhe Australia.