Botë

Pas Merkelit, vota për “të keqen më të vogël”

Ani pse nuk po e kërkon një mandat të pestë, Angela Merkeli vazhdon të jetë faktor i rëndësishëm derisa votuesit peshojnë se kush do të duhej ta formësonte të ardhmen e Gjermanisë pa të dhe kush do të ishte pasuesi më i denjë – një zgjedhje kjo që shihet si po aq e rrezikshme sa edhe e rëndësishme. “Çfarë ata shohin janë ose garues që premtojnë të bëjnë pak a shumë të njëjtën gjë ose ata që janë skajshmërisht të ngathët, dhe ndihen të ngujuar në mes”, ka thënë për Reutersin Carsten Nickel, drejtori menaxhues i kompanisë këshilluese politike “Teneo”

 

Ani pse nuk po e kërkon një mandat të pestë, Angela Merkeli vazhdon të jetë faktor i rëndësishëm derisa votuesit peshojnë se kush do të duhej ta formësonte të ardhmen e Gjermanisë pa të dhe kush do të ishte pasuesi më i denjë – një zgjedhje kjo që shihet si po aq e rrezikshme sa edhe e rëndësishme. “Çfarë ata shohin janë ose garues që premtojnë të bëjnë pak a shumë të njëjtën gjë ose ata që janë skajshmërisht të ngathët, dhe ndihen të ngujuar në mes”, ka thënë për Reutersin Carsten Nickel, drejtori menaxhues i kompanisë këshilluese politike “Teneo”

Quajeni efekti Angela Merkel. Më pak se dy javë para zgjedhjeve kombëtare, shumica e votuesve gjermanë ende duket se nuk po munden që ta kapërdijnë faktin se kancelarja prej katër mandatesh nuk po kandidon më.

Një sondazh i institutit “Allensbach”, i kryer për gazetën “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ka treguar gjatë kësaj jave se shkallë rekorde prej 40 për qind e gjermanëve që planifikojnë të votojnë më 26 shtator ende nuk kanë marrë vendim, teksa shumica pretendojnë se nuk janë tërhequr nga asnjëri prej kandidatëve.