Botë

Mjekët francezë kundërshtojnë ultimatumin e Macronit për vaksinim obligativ

Foto: Ilustrim/AP
 

Qeveria franceze pritet që të ballafaqohet me mijëra punonjës shëndetësorë lidhur me masën e re që e bën të obligueshëm vaksinimin e tyre kundër COVID-19, ose në kundërtën do t’i presë pezullimi pa pagesë.

Qysh nga e mërkura, stafi i spitaleve, ngasësit e ambulancave, punëtorët në qendrat e pensionistëve, mjekët privatë dhe zjarrfikësit – rreth 2.7 milionë njerëz në total – duhet që të dokumentojnë se kanë marrë së paku një dozë të vaksinës.