Botë

Kryeministri britanik “shkund” kabinetin qeveritar, bën ndryshime në pozita kyçe

Foto: AP
 

Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson “dridhi” të mërkurën kabinetin e tij qeveritar, në përpjekje për të larguar nga pozitat ministrore një seri të politikanëve të cilët siç thuhet, kanë vepruar në mënyrë të gabuar, dhe po ashtu në përpjekje për forcuar agjendën e tij “të ngritjes ekonomike” në të gjithë Britaninë, pas pasojave që ka shkaktuar pandemia me COVID-19.

Zyra e Johnsonit ka bërë të ditur se kryeministri britanik dëshiron të ndërtojë një ekip të fortë dhe të bashkuar për tu rikuperuar nga pandemia.