Botë

Koreja e Veriut dhe ajo e Jugut testojnë raketa balistike

 

Koreja e Veriut dhe ajo e Jugut kanë testuar raketa balistike të mërkurën, duke vënë në pak një garë të armatimit në gadishull, ndërsa bisedimet për armët nukleare me Korenë e Veriut kanë stagnuar, raporton BBC.

Koreja e Veriut ka lansuar dy raketa balistike në bregun lindor të vet, testimin e parë të raketave të tilla në gjashtë muajt e fundit dhe një shkelje e re e rezolutave të Kombeve të Bashkuar.
Testimet erdhën ndërsa Koreja e Jugut dhe Kina kanë diskutuar për çështjen e armatimit nuklear të Koresë së Veriut.