Botë

Homazh i pazakontë për Helmut Kohlin

Bashkimi Evropian zhvillon sot një homazh të pazakontë për ish-kancelarin gjerman, Helmut Kohl, i cili vdiq më 16 korrik në moshën 87-vjeçare, me një ceremoni të organizuar në ambientet e Parlamentit Evropian në Strasburg.

Bashkimi Evropian do të jetë në zi të dyfishtë edhe pas vdekjes së Simone Veil, e para kryetare e Parlamentit Evropian dhe një evropianiste e madhe, përcjell ksp.