Botë

Merkeli do të marrë 15.000 euro pension, pas largimit nga posti i kancelares

 

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, do të marrë pension prej rreth 15,000 eurosh, sipas përllogaritjeve të shoqatës gjermane të tatimpaguesve. 67-vjeçarja Merkel do të largohet nga skena politike e Gjermanisë, pas zgjedhjeve parlamentare të muajit shtator.

Pensioni i saj, sipas raportimit të rrjetit televiziv “Al-Jazeera”, është përllogaritur në bazë të rrogave që ajo ka marrë si përfaqësuese e parlamentit federal, si ministre federale dhe si kancelare. Si të gjithë ish-kancelarët dhe ish-presidentët e shtetit, Merkeli do ta ketë të drejtën për ta gëzuar edhe një zyrë zyrtare.