Botë

Vapë ekstreme në Greqi, temperaturat arrijnë në 45°C

Foto: AP
 

Vala e temperaturave ekstrem të larta që po mbizotëron në Evropën juglindore ka rrezikuar rrjetet kombëtare të energjisë në Greqi, teksa Qeveria është përballur me vështirësi në sigurimin e resurseve të nevojshme për ballafaqimin me emergjencën.

Temperaturat në zonat e brendshme të Greqisë dhe në vendet përreth kanë mbërritur të hënën në 45 gradë Celsius, teksa të larta pritet që të mbesin gjatë pjesës më të madhe të javës.