Botë

Brigjet italiane dhe ato turke vazhdojnë betejën kundër flakëve

Foto: AP
 

Një zjarr i madh është përhapur në qytezën bregdetare italiane Peskara. Më shumë se 100 persona janë evakuuar nga shtëpitë e tyre, derisa dhjetëra qytetarë të tjerë janë dërguar në spital.

Pesë ekipe zjarrfikësish italianë janë dërguar me dy helikopterë për të vënë gjendjen nën kontroll. Vala e të nxehtit ka përfshirë mbarë Evropën jugore.