Botë

Republika Srpska inicion ligj për të çuar në burg këdo që serbët i quan popull gjenocidal

Foto: Epa-Efa
Milorad Dodik
 

Përfaqësuesit e Republika Srpskas nuk e pranojnë atë që është e faktuar dhe atë që e thotë bota e civilizuar, se në Srebrenicë më 1995 ka ndodhur gjenocid i kryer nga forcat ushtarake serbe të Bosnjës ndaj civilëve myslimanë. U vranë mbi 8000 burra të paarmatosur.

Së fundi, edhe Përfaqësuesi i Lartë në Bosnjë, Valentin Inzko, ka iniciuar ndryshimin e ligjit në nivel vendi që dënon të gjithë ata që mohojnë gjenocidin në Srebrenicë.