Botë

Vendet evropiane zbatojnë masa penalizuese për të pavaksinuarit

 

Në Francë numër rekord qytetarësh janë vaksinuar brenda dy javësh, që kur presidenti Emmanuel Macron ka shpalosur synimin për ta kufizuar qasjen e shërbimeve nëpër bare dhe restorante vetëm për personat që janë plotësisht të vaksinuar, të pajisur me testet negative PCR apo me dëshminë që janë shëruar nga sëmundja. Me gjithë protestat e fundjavës kundër të ashtuquajturave pasaporta të COVID-it, ligji për lejet speciale është miratuar të hënën, pas 60 orësh debat dhe një ujdie të minutës së fundit mes Kuvendit dhe Senatit

Përherë e më shumë qeveri evropiane synojnë që t’ua pamundësojnë personave të pavaksinuar kundër COVID-19 hyrjen nëpër bare dhe restorante gjatë verës, teksa presidenti Emmanuel Macron ka lartësuar të hënën jetësimin e politikave të tij kundër pandemisë në Francë.

Shteti francez ka kaluar të hënën pragun prej 40 milionë të imunizuarve me të paktën njërën prej dy dozave të vaksinave – shifër kjo e përafërt me 60- përqindëshin e gjithë popullatës.