Botë

Rrezikohet demokracia në Tunizi pasi që presidenti e rrëzon Qeverinë

Foto: AP
 

Tunizia përballet me krizën më të thellë në dekadën e saj të parë të demokracisë, pasi që presidenti Kais Saed ka rrëzuar sot Qeverinë dhe ka ngrirë aktivitetet e Parlamentit, një veprim që kundërshtarët e tij e kanë cilësuar si grusht shtet, duke bërë thirrje që njerëzit të dalin nëpër rrugë.

Presidenti ka thënë se ka shfrytëzuar të drejtat e tij kushtetuese për të shkarkuar kryeministrin Hishem Meçiqi dhe ka nxjerrë një dekret për të ngrirë veprimtarinë parlamentare për tridhjetë ditë.