Botë

OKB e shqetësuar nga përshkallëzimi i dhunës në veriperëndim të Sirisë

 

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka shprehur shqetësim të thellë në lidhje me përshkallëzimin e dhunës në veriperëndim të Sirisë, e cila paraqet një rrezik në rritje për civilët.

Farhan Haq, zëvendës zëdhënësi i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, Antonio Guterres ka thënë se luftimet e vazhdueshme kanë shkaktuar vdekje dhe plagosje të dhjetëra civilëve në javët e fundit, përfshirë gra dhe fëmijë.