Botë

Të kurthuar në Ballkan

Hamidi, burrë 30-vjeçar afgan, u largua nga kampi i refugjatëve i Morias në Lesbos vitin e kaluar dhe u takua me motrën Nahida, 27 vjeçe, me burrin e saj dhe me dy djemtë e moshës pesë dhe gjashtë vjeç. U bashkuan në territorin e Greqisë dhe udhëtuan përmes Shqipërisë, Malit të Zi deri në Bosnjë. Bashkë me ta ishte edhe një mik i Hamidit, afgan i moshës së mesme, i pamartuar, me të cilin u takua në Turqi. Nga Velika Kladusha, ku po qëndron, familja po përgatitet për atë që mund të jetë pengesa e fundit e madhe në udhëtimin e tyre shumëvjeçar drejt Perëndimit: lumenjtë kroatë

 

Hamidi, burrë 30-vjeçar afgan, u largua nga kampi i refugjatëve i Morias në Lesbos vitin e kaluar dhe u takua me motrën Nahida, 27 vjeçe, me burrin e saj dhe me dy djemtë e moshës pesë dhe gjashtë vjeç. U bashkuan në territorin e Greqisë dhe udhëtuan përmes Shqipërisë, Malit të Zi deri në Bosnjë. Bashkë me ta ishte edhe një mik i Hamidit, afgan i moshës së mesme, i pamartuar, me të cilin u takua në Turqi. Nga Velika Kladusha, ku po qëndron, familja po përgatitet për atë që mund të jetë pengesa e fundit e madhe në udhëtimin e tyre shumëvjeçar drejt Perëndimit: lumenjtë kroatë

Ambasada e Pakistanit në Bosnjë i shkroi në një e-mail “Al-Jazeeras” se procesi i riatdhesimit, duke përfshirë verifikimin e kombësisë së personit, identifikimin e trupit nga familja dhe transportimin në Pakistan, bëhet "sa më shpejt të jetë e mundur" dhe se rasteve të tilla "u jepet përparësi e veçantë". Ambasada nuk i komentoi rastet specifike të riatdhesimeve.

Barra e kostos, shpjegoi zëdhënësi i Ambasadës, nganjëherë merret përsipër nga Fondacioni OPF, një agjenci qeveritare që siguron ndihmë financiare për familjet e varfra të pakistanezëve që vdesin jashtë vendit.