Botë

Turqia me vaksinë vendore, e quan Turkovac

 

Presidenti i Turqisë ka njoftuar se vaksina e parë vendore kundër COVID-19 do të quhet TURKOVAC.

Doza e parë e vaksinës e cila ka hyrë në fazën e tretë të provës klinike, iu dha një vullnetari të martën. Ministri i Shëndetësisë ka thënë se faza e parë dhe e dytë kanë treguar se vaksina është e sigurt dhe ka përgjigje pozitive në imunitet.