Botë

Erdogan: Marrëdhëniet Turqi-SHBA po hyjnë në një “epokë të re”

 

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, ka vlerësuar se marrëdhëniet e Turqisë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës po hyjnë drejt një “epoke të re”, pas përkeqësimit të viteve të fundit shkaku i disa çështjeve përplasëse.

Megjithëkëtë, duke folur pas një takimi me Kabinetin, Erdogani ka kërkuar që SHBA-ja t’i respektojë të drejtat sovrane të Turqisë, në një referencë për vendimin e saj për të blerë sistemin raketor rus, si dhe ta mbështesë luftën e Ankarasë kundër grupeve kurde në Siri që vendi i konsideron terroriste.