Botë

Spanja fal zyrtarisht 9 liderët e burgosur katalonjas, në shenjë pajtimi

 

Kryeministri spanjoll, Pedro Sanchez, ka falur të martën nëntë liderët separatistë katalonjas, të burgosur më herët shkaku i rolit të tyre në përpjekjen e dështuar për pavarësimin e rajonit më 2017. Faljen e tyre Sanchezi e bëri publik nëpërmjet një adresimi televiziv.

Megjithëkëtë, faljet janë të kushtëzuara dhe liderëve ende u ndalohet mbajtja e ndonjë posti zyrtar. Ata ishin dënuar në vitin 2019 me nëntë deri në 13 vjet burgim për kryengritje dhe keqpërdorim të fondeve publike me rastin e organizimit të referendumit për shkëputjen e Katalonjës.